fbpx

[mk_page_section section_layout=”right” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ sidebar=”sidebar-1″][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1466873976366{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/4″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/06/6025872447.png” image_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Voor haar rubriek ‘De Kleren van Het Lijf’ vraagt Aynouk Tan de Speedfreax-designers naar de Naakte Waarheid.

Deze week: Tijme Veldt!

Fotocredits: Florian Mauersberger en Jean Paul Paula
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/tijme_veldt1000.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][vc_column_text]Tijme Veldt is gefascineerd door onze poseercultuur, vooral op social media. Voor zijn performance op Speedfreax | Fa Fa Fa Fashion Edition II op 9 juli in WesterUnie, Amsterdam laat hij zijn modellen alleen een voorkant dragen, alsof hij zegt: poseren is de waarheid! Ik praatte ook met hem over discriminatie en vaders die bij banken werken.

 [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Wie zou wel eens de kleren van het lijf willen rukken?

“Koningin Maxima. Als koningin zit ze altijd netjes en correct in de plooi maar ik ben benieuwd naar dat wat er onder de galajurken schuilt. Wat voor ondergoed draagt ze? Wat zijn haar diepste geheimen? Als we met zijn tweetjes een wijntje in onze blote billen drinken dan zal ze me vast haar wilde haren laten zien.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/tijme_veldt1.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Wanneer ben je voor het laatst beledigd?

“Onlangs had ik een gesprek met de vader van een goede vriendin van me. Hij vond dat ik me teveel uitdoste, en concludeerde dat ik dat deed omdat ik mij moest bewijzen. Ik heb me dit persoonlijk aangetrokken en ben erover na gaan denken. Ik vind deze ‘belediging’ niet terecht aangezien iedereen zijn eigen doen en denken aandikt of versterkt door hoe hij of zij zich presenteert. De vader in kwestie werkt bij een bank en had daarom een pak aan. Ook hij gebruikt mode om te communiceren waar hij voor staat. In mijn werk probeer ik te laten zien dat het een bevrijding is dat iedereen zich aankleedt om zijn of haar mening te laten zien, welke dat ook is. In dat opzicht is iedereen gelijk.”

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Waarin zou je dood gevonden willen worden?

“In het lichaam van Mariah Carey, want ik wil graag doodgaan in stijl. Ze heeft een wolk van lange blonde haren en veel glitters op. En, ze is arrogant op een hele droge manier. Ze speelt met haar imago. Soms zijn de dingen die ze zegt zo absurd dat je niet weet of ze het nu meent of niet. Dat vind ik leuk.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/tijme_veldt2.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Een leugentje voor eigen bestwil of de naakte waarheid?

“Een leugentje om eigen bestwil. Het bestaan van mensen is tegenwoordig gebaseerd op kleine en grote leugens. Social media zou je als een ‘leugen’ kunnen zien, omdat het medium een gefilterde, vervormde waarheid toont. Tegelijkertijd kan je op deze manier wel de meest interessante versie van jezelf laten zien. We leven in een poseercultuur; mensen kleden zich niet aan uit functionaliteit maar omdat ze een bepaald beeld willen uitdragen. Dat beeld is lang niet altijd waar, maar is dat erg? Ik vind dat we elkaar te vaak beoordelen op elkaars ‘geposeer’ terwijl we er allemaal aan meedoen. Voor Speedfreax zal ik mijn modellen alleen aan de voorkant versieren met ornamenten en decoratieve prints. Dat wat niet op de foto komt, knip ik letterlijk uit het kledingstuk. Lang leve de poseercultuur!”

Wat maakt je aan het huilen?

“Discriminatie. Ik vind dat het allerergste: of deze nu gebaseerd is op wat voor kleur iemand heeft of van wie iemand houdt. In mijn werk probeer ik onderwerpen aan te snijden die betrekking hebben op iedereen. Ik wil laten zien dat we meer overeenkomsten hebben dan we denken. Ik merk dat we elkaar steeds vaker aan het uitsluiten zijn op basis van haat, terwijl deze haat totaal misplaatst is. Laat elkaar gewoon met rust, en hou je haat voor jezelf.”

Bestel nu je tickets voor Speedfreax | the Fa Fa Fa Fashion Edition II!

[/vc_column_text][/vc_column][/mk_page_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.