fbpx

[mk_page_section section_layout=”right” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ sidebar=”sidebar-1″][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1466873976366{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/4″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/06/6025872447.png” image_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Voor haar rubriek ‘De Kleren van Het Lijf’ vraagt Aynouk Tan de Speedfreax-designers naar de Naakte Waarheid.

Deze week: Nada van Dalen![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1466873976366{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/nadavandalen6.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Nada van Dalen wil als ze dood is graag dat mensen haar verrottingsproces live kunnen volgen op een scherm waarboven haar logo knippert. Enter de wonderschone modetragiek van ‘Nada’, dat zich letterlijk vertaald als ‘niets’. Ik praatte ook met haar over hondjes, satanisme en een vraag die niemand ongemoeid laat: wat moet ik aan?[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Drank of drugs?

Drank. No Beer, No Nada! Ik heb wel drugs gedaan maar dat is lang geleden, ik heb iets te tere hersens in mijn schedeldakje.

Waarin zou je graag dood gevonden willen worden?

In een kanten witte jurk met een sluier en dan beschreven met Nada met een zwarte marker. Ik wil binnenkort ook al mijn grafsteen laten maken. Daarop komt een wit marmeren beeld van mij als engel met mijn hondjes ernaast. Een knipperend blauw neon Nada logo en een LCD scherm met live verbinding van mijn verrottingsproces.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/nadavandalen5.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_video link=”https://youtu.be/sXvT-plWRSQ”][vc_column_text]Een leugentje voor eigen bestwil of de naakte waarheid?

Ik ben vrij open maar de naakte waarheid bestaat volgens mij niet. Ik denk dat er geen mens op de wereld rondloopt die niet liegt. En waarheid is ook al zo’n lastig begrip. Het is al lastig om jezelf niet voor te liegen, we liegen allemaal om onszelf iets beter in de ogen te kunnen kijken. Tegelijkertijd denk ik wel dat het goed is om zelfbewust te zijn, ook al kan het fucking kut zijn om negatieve trekken van jezelf te erkennen.

Ik citeer graag een stukje uit het concept voor de collectie ‘Mixed_Up Me’. Die collectie gaat over een zo eerlijk mogelijk uur uit mijn hoofd:

“The most important thing in my work is the examined life. And the dark side of it. I think it’s important to be aware of yourself to be able to make good work. The way of knowing yourself is the most interesting, beautiful and painful, in order to undergo and show in your work. Life is not supposed to be easy.”[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Wanneer heb je voor het laatste gehuild?

Toen mijn hond Coco overleed. Hij is 12,5 jaar lang bij me geweest. Hij was mijn trouwste man. Ik heb een week lang aan één stuk door gehuild.[/vc_column_text][vc_column_text]Licht of donker?

Ik heb een fascinatie voor de duistere kant van de mensheid. Denk: satanisme, metal en gabber. Ik heb altijd al meer gevoel gehad voor deze duistere kant dan voor het nastreven van geluk. Natuurlijk streef ik uiteindelijk ook geluk na, maar ik probeer dat ook te vinden in de omarming van de zwartheid. De laatste tijd word ik eigenlijk steeds sterker aangetrokken door het loser-schap en de banaliteit (en daarmee schoonheid) van ongelukken.[/vc_column_text][vc_column_text]Wat ga je op Speedfreax | Fa Fa Fa Fashion Edition II laten zien?

Ik zal de Nada Fan Collectie tonen genaamd: ‘IT’S NOT A RESPONSIBILITY TO LOOK GOOD ON THE STREETS SO SELL YOUR SOUL TO NADA.’ De titel is geïnspireerd op de eeuwige vraag: ‘Wat moet ik aantrekken?’ Ik vind dat ik als modeontwerper niet degene hoef te zijn die iemand mooier moet maken of er veel beter uit moet te laten zien op straat. Ik maak geen kleding voor de zogenaamde ‘sterke, onafhankelijke zelfbewuste vrouw (of man)”. Ik maak kleding voor losers; de onvermijdbare positie die iedereen uiteindelijk heeft, maar niet onder ogen wil komen.

Bestel nu je tickets voor Speedfreax | the Fa Fa Fa Fashion Edition II![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section][vc_row][vc_column width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/nadavandalen1-2.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/07/nadavandalen2.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.