fbpx

[mk_page_section section_layout=”right” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ sidebar=”sidebar-1″][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1466873976366{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/4″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/06/6025872447.png” image_size=”full”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Voor haar rubriek ‘De Kleren van Het Lijf’ vraagt Aynouk Tan de Speedfreax-designers naar de Naakte Waarheid.

Deze week: Maison The Faux![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/06/maisondefaux_group.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][vc_column_text]Joris Suk en Tessa de Boer van modelabel Maison the Faux doen niets liever dan liegen. Ze vragen zich af: wat kunnen we mensen laten geloven? Op Speedfreax| Fa Fa Fa Fashion Edition II op 9 juli in Westerunie, Amsterdam zullen ze de DJ’s en MC’s aankleden. Met Tessa had ik een heel eerlijk gesprek over de dood, Rihanna, kotsen en tepels.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Waarin zou je graag dood gevonden willen worden?

“Ons eigen tepelpak. Dat is een pak met een print van tepels erop. Maar van een afstand denken mensen vaak dat het polkadot-taartjes zijn. Maakt verder ook niet uit. Het pak is geïnspireerd op de Free the Nipple-beweging die zich afvraagt: waarom wordt een vrouwentepel als aanstootgevend gezien en een mannentepel niet? Het is goed dat daarover wordt gesproken. Waarom moeten ze zo worden opgedeeld? Door de tepel als print af te beelden willen we de grenzen tussen mannelijke en vrouwelijke tepels vervagen. Een tepel als tepel, verder niks.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/06/tepelpak.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Hoe ziet jouw ideale uitgaansavond eruit?

“Ik vind dat mobiele telefoons verboden moeten worden en ik wil ook dat niemand die duck face doet. Ik word daar heel kriebelig van. Volgens mij is het belangrijk dat je op een feest los kan laten hoe je de volgende dag op Facebook komt te staan; dat je je kan laten gaan in het feestgedruis en de sleur van de alledag achter je kan laten. Wij hebben ooit een feest georganiseerd in een gay sauna in Arnhem. Het was geen sexfeest hoor, maar er was wel een zwembad en het was erg donker. Het was te gek. Ik zou het ook leuk vinden om een feest te organiseren waarover we zeggen dat Paris Hilton komt. Zij verstopt zich in een soort poppenkast. En als de gordijnen open gaan, dan blijkt Paris Joost van Bellen met een chihuahua te zijn!”

Faam of geld?

“Geld. Ik zit liever anoniem op een jacht dan heel beroemd op de fiets. Iedereen wil maar beroemd worden, maar je hebt er geen zak aan. Tegelijkertijd vind ik faam wel interessant. Onze laatste show is geinspireerd op het rare spektakel dat zich bij de entree van een modeshow van Yves Saint Laurent afspeelde: modeliefhebbers staan achter de dranghekken en de celebrities gaan uitgebreid op de foto. Eigenlijk doet die hele Yves Saint Laurent show er nog maar weinig toe, het gaat om die heisa bij de deur. Aan de ene kant vind ik het om te kotsen, aan de andere kant vind ik dat spel over ego’s, macht en faam magisch om te zien. Mensen kunnen heel mooi en heel lelijk tegelijk zijn.”[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/Z1Sxf4W8Dcs”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Wie zou wel eens de kleren van het lijf willen rukken?

Rihanna. Ik wil haar naakt zien en ik wil haar kleren. Ik vind het tof dat ze de voorkeur geeft aan nieuwe ontwerpers. Ik was vorige week bij haar concert, daarin droeg ze het Parijse label Y/project terwijl ze ook alleen maar Dior aan had kunnen doen. Ik hoef niet met haar naar bed hoor! Alleen voyeuristisch kijken.

Een leugentje voor eigen bestwil of de naakte waarheid?

“Wij doen niets anders dan liegen. Mode is één grote leugen, omdat het altijd gaat over het bedekken van dat wat je niet wilt laten zien. Maison The Faux is ontstaan vanuit de leugen; vanuit de bluf. Het betekent letterlijk: Het Fictieve Huis. We vragen ons af: wat kan je mensen laten geloven? Daarmee ligt de leugen ook heel dichtbij de fantasie en het toneel. Mode is fictie, het is dat waar je in gelooft: een leugen. Daar zijn we dan wel weer heel eerlijk in.”

Bestel nu je tickets voor Speedfreax | the Fa Fa Fa Fashion Edition II![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][mk_image src=”http://www.speedfreax.com/wp-content/uploads/2016/06/maison_leuk.jpg” image_size=”full” lightbox=”true”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.